Wat is een VCA certificaat?

Alle werkzaamheden die we uitvoeren doen we op de meest veilige- en verantwoorde wijze. We zijn dan ook in het bezit van een VCA certificaat.
Ons bedrijf staat bekend om het uitstekende vakmanschap. Ons doel is om u een kwaliteit te leveren, waar u jarenlang plezier van zult hebben. Om onze hoge kwaliteitsnormen waar te kunnen maken is het van belang om weloverwogen keuzes te maken, die betrekking hebben op onze werkwijze, het gebruik van materialen, de technieken die we hanteren en uiteraard de voorbereiding van de werkzaamheden. Uiteraard doen we bij het uitvoeren van de werkzaamheden géén enkele concessie met betrekking tot de veiligheidseisen en zijn we in het bezit van een VCA certificaat. Wat ons betreft mogen onze opdrachtgevers dit zelfs als harde eis stellen.      

Wat is VCA?

De letters VCA is een afkorting voor Veiligheid Checklist Aannemers.  De term “veiligheid” (V) is uiteraard een ruim begrip, dat breed interpreteerbaar is.  Daarom wordt deze term in de praktijk uitgesplitst in een andere lettercombinatie: VGM.
De volledige omschrijving van de term VCA is dan ook: Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers.  
VCA is meer omvattend dan alleen een checklist. Het is een uitgebreid programma dat bedrijven handvatten kan bieden om op een veilige, gezonde-, en milieuvriendelijke wijze te werken. Dit programma is dan ook van grote toegevoegde waarde voor bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren. Hierbij kunt u denken aan bedrijven die werkzaam zijn in onder andere de bouwsector, de schildersbranche, de steigerbouw, de chemische industrie en de transportsector. U zult begrijpen dat een bedrijf dat werkzaam is in het schilderwerk & vastgoedonderhoud hier zeker aan moet voldoen, om op een verantwoorde manier de opdrachten te kunnen uitvoeren.

De meerwaarde van VCA. 

VCA is een initiatief van Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV). Deze organisatie zorgt voor de vormgeving van het programma, het (bij)stellen van de normen en het toetsen van de bedrijven die aan deze normen willen voldoen. Het initiatief is in het leven geroepen om de veiligheid op de werkplek te vergroten. Het doel is om zowel bij de werkgever als de werknemer een stuk bewustwording te creëren met betrekking tot de noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen die in acht moeten worden genomen bij het uitvoeren van een opdracht. VCA is dus een meerwaarde voor bedrijven die zich structureel willen verbeteren met betrekking tot het veilig uitvoeren van werkzaamheden en bereid zijn om hierin te investeren.
Een bedrijf moet voldoen aan de VGM Checklist voor aannemers. In een audit wordt vastgesteld of het VGM-beheerssysteem van een bedrijf inderdaad voldoet aan de gestelde eisen. Als dit het geval is, ontvangt deze onderneming een VCA certificaat. Deze is drie jaar geldig. Het is ook mogelijk om op particuliere basis een VCA persoonscertificering te behalen. Voor het behalen van een VCA diploma moet een VCA cursus worden gevolgd en het bijbehorende examen positief worden afgerond. Dit certificaat is 10 jaar geldig.     

VCA wettelijk verplicht?  

Het zal u wellicht verrassen, maar het in bezit hebben van een VCA certificaat is géén wettelijke verplichting. Uiteraard is de inhoud van de VCA cursus die doorlopen moet worden wel gebaseerd op de wet- en regelgeving. T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud ziet het echter wel als verantwoording om deze te hebben. Wij kunnen zowel onze medewerkers, partners als klanten garanderen dat we er alles aan doen om vervelende situaties te voorkomen. Dit geeft ons vertrouwen bij het uitvoeren van onze opdrachten. Alleen al daarom vinden we dit een waardevolle investering. We begrijpen het dan ook volledig als andere partijen het in bezit hebben van een VCA certificaat zien als een harde eis en hier specifiek naar vragen. Dat zouden we zelf namelijk ook doen. 
T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud is gevestigd in Zwaag (gemeente Hoorn). We nemen opdrachten aan door de gehele provincie Noord-Holland aan. Heeft u interesse in onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. 

Vraag hier uw offerte aan 

Wilt u ontdekken wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze diensten en kunnen u uiteraard voorzien van een geheel vrijblijvende offerte. 

T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud
contact@tha-diensten.nl
0630075013
Whatsapp

Kieftentuin 1
1689 LH Zwaag
Gemeente Hoorn

KVK:64907333
BTW:NL002202775B55

Binnenschilderwerk

De kwaliteit van het schilderwerk is een belangrijke factor in de uitstraling van een ruimte. Daarnaast vormt het binnenschilderwerk een beschermende waarde van de woning. Het is dus zeker belangrijk om hier goed aandacht aan te besteden. Zoekt u een vakkundige schilder in Hoorn om het binnenschilderwerk uit te laten voeren? T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud helpt u hier graag bij. Wij bieden vakwerk van topkwaliteit voor een eerlijke prijsstelling.

Buitenschilderwerk

Het schilderen van de buitenboel is een klus waar veel bij komt kijken om een optimaal resultaat te krijgen. Veel mensen laten deze klus dan ook graag aan een gespecialiseerd bedrijf over. Zoekt u een vakkundige schilder in Hoorn om het buitenschilderwerk uit te laten voeren? T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud helpt graag met deze klus. Wij bieden vakwerk van topkwaliteit voor een eerlijke prijsstelling.

Spuitwerk

Wilt u uw wanden of plafonds voorzien van een nieuwe verflaag? Dan is het zeker aan te raden om het latex spuiten te overwegen. Dit is een snelle en voordelige verf methode waarmee een streeploos resultaat kan worden gerealiseerd. Zoekt u een vakkundige schilder in Hoorn om wanden en plafonds laten spuiten? T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud helpt u hier graag bij. Wij zijn een netwerk van ervaren vakmensen op dit gebied.