Kleuradvies

T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud levert zichtbaar vakmanschap in schilderwerken. Wij zorgen ervoor dat uw interieur of uw exterieur weer een mooie uitstraling krijgt waar u jarenlang van zult kunnen genieten. Uiteraard kunt u bij ons terecht met alle vragen hierover. We kunnen u niet alleen veel vertellen over de juiste verfkeuze, maar u kunt ons ook benaderen voor advies in de kleurkeuze van het schilderwerk. Dit is voor veel mensen de grootste uitdaging. 

Persoonlijk advies bij het uitzoeken van de juiste kleuren voor schilderwerk 

Het kiezen van de juiste kleuren en combinaties hierin, is erg persoonlijk. De kleur moet u niet alleen nu aanspreken, maar ook over een paar jaar. Daarnaast moet de kleur passen bij het interieur en het gebruik van de kamer.

Het gevoel bij een kleur kan per persoon verschillen. Hoewel u zelf deze keuze moet maken, mag u uiteraard altijd gebruik maken van onze kennis en ervaring hierin. Wij werken immers dagelijks met kleuren(combinaties) en durven wel te stellen dat we hier kijk op hebben!

Heeft u moeite met het kiezen van de juiste kleur verf? Laat het ons dan gerust weten. We helpen u graag met hierbij door een kleuradvies op maat te geven. Onze klantgerichte aanpak begint immers al bij de voorbereiding van het project en dat is de keuze voor de juiste verf.  

Vraag hier uw offerte aan 

Wilt u ontdekken wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze diensten en kunnen u uiteraard voorzien van een geheel vrijblijvende offerte.

T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud
contact@tha-diensten.nl
0630075013
Whatsapp

Kieftentuin 1
1689 LH Zwaag
Gemeente Hoorn
  

KVK:64907333
BTW:NL002202775B55

Advies in kleurkeuze schilderwerk.


Als u al eerder van de diensten van T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud gebruik hebt gemaakt, weet u dat we u gedurende het hele project kunnen ontzorgen. We kunnen zowel het binnen- als het buitenschilderwerk volledig voor u uitvoeren (tot en met het onderhoud aan toe), zonder dat u er omkijken naar heeft. Als we weer vertrokken zijn, zal alleen het prachtige resultaat verraden dat we geweest zijn. Het enige waar we u even voor nodig hebben is voor het bepalen van de kleurkeuze van het schilderwerk. Dit is een beslissing die u uiteraard zelf moet maken.

Waar u zeker aan moet denken bij de keuze van verfkleuren.

Bij het maken van een keuze met betrekking tot de verfkleuren (kleurenharmonie) is het belangrijk om eerst de grote lijnen te bepalen, dus het bepalen van de (complementaire) kleuren en in een later stadium te richten op de specifieke tinten. Hierbij moet onderscheid gemaakt worden tussen de warme en de koelere kleuren. 

De stelregel is dat de warmere (de vaak wat donkere) kleuren in een ruimte wat meer naar voren komen waardoor deze wat kleiner lijkt. Het tegenovergestelde is het geval met de koelere (lichte) kleuren die voor de beeldvorming wat meer ruimte creëren. Dit is ook de reden dat veel mensen in een actieve ruimte, zoals een gang, keuken of badkamer kiezen voor een lichte kleurstelling en voor een ruimte die rust uit moet stralen, zoals een (slaapkamer) kiezen voor de warmere tinten. 

Veel mensen kiezen voor één of meer accentkleuren om één mooi geheel in hun woning te creëren. Dit is een kleur die in vrijwel alle ruimtes (en soms ook in het buitenschilderwerk) terugkomt. Hiermee zullen de ruimtes in de woning een specifieke sfeer uitstralen. 

Veel gemaakte fouten bij het kiezen van de juiste kleur voor schilderwerk.

Het kiezen van de juiste kleur voor schilderwerk is wel iets waar even de tijd voor moet worden genomen. Niet alleen de veelzijdige keuzemogelijkheden maken deze keuze erg lastig, maar het gaat ook vaak mis bij de manier waarop deze keuze wordt gemaakt.
Hieronder een opsomming van de veel gemaakte fouten bij het maken van de kleurkeuze van verf: 
Er wordt een kleurkeuze gemaakt onder kunstlicht. Helaas geeft dat geen reëel beeld. Een verfkleur kan héél anders overkomen in uw ruimte, omdat er vaak sprake is van een ander licht.
Kleurkeuze wordt gemaakt met specifieke digitale visualiser programma’s. Ook dit is niet de beste keuze. Hoewel we beschikken over geavanceerde technologieën, zal een kleur toch anders overkomen op een scherm in vergelijking met de realiteit. 
Kleurkeuze van kleine staaltjes. Veel mensen maken hun keuze op basis van kleine staaltjes. Dit lijkt handig, maar is het niet. Hoe groter de staal is, hoe betere indruk u zult krijgen van het kleureffect. Wij adviseren een staal die minimaal een A4 formaat heeft, maar groter is altijd beter. 
Er wordt géén rekening gehouden met de veranderende lichtinval in een ruimte. De keuze van kleuren is géén momentopname. U bent immers ook niet op slechts één moment in een ruimte. Doordat de lichtinval steeds verandert, is het goed om een kleur te selecteren, die de gehele dag een mooie uitstraling heeft, dus zowel in de ochtend, middag, als in de avond en onder kunstlicht. 

Waarom het kiezen van een kleur erg lastig is.

Veel mensen vinden de kleurkeuze van het schilderwerk erg lastig. Dat is niet verwonderlijk. goed schilderwerk zorgt immers niet alleen voor een mooie uitstraling van materialen, maar ook voor de noodzakelijke beschermende laag. Hier kunt u dus een zeer lange tijd van genieten! Dit betekent dus dat u een keuze maakt voor een langere termijn. Het is daarom dus zeker belangrijk dat u juist die kleur kiest, die volledig aansluit op uw wensen.

Daarnaast is het goed te realiseren dat kleur (in combinatie met bijvoorbeeld het interieur), voor een groot deel de sfeer van een ruimte bepaalt. In dit opzicht kan zelfs een verschillende kleurtint het verschil maken! De kleur blauw heeft immers een groot aantal tinten. Het verschil tussen deze tinten lijkt klein en in sommige gevallen zelfs verwaarloosbaar, maar dat is zeker niet het geval op een groter (in het oog springend) oppervlak. Hoewel het kiezen van een kleur eenvoudig lijkt, is dit in de praktijk erg lastig, daarom bieden wij advies op dit gebied en kunnen wij u helpen met de juiste kleur keuze.

5. More Profitable

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer nisl risus, ultrices non dictum id, varius ut erat. Etiam eget tincidunt eros, at sollicitudin mauris.

6. Best Masters 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer nisl risus, ultrices non dictum id, varius ut erat. Etiam eget tincidunt eros, at sollicitudin mauris.

Laat u terugbellen

Voer uw nummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op .

Binnenschilderwerk

De kwaliteit van het schilderwerk is een belangrijke factor in de uitstraling van een ruimte. Daarnaast vormt het binnenschilderwerk een beschermende waarde van de woning. Het is dus zeker belangrijk om hier goed aandacht aan te besteden. Zoekt u een vakkundige schilder in Hoorn om het binnenschilderwerk uit te laten voeren? T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud helpt u hier graag bij. Wij bieden vakwerk van topkwaliteit voor een eerlijke prijsstelling.

Buitenschilderwerk

Het schilderen van de buitenboel is een klus waar veel bij komt kijken om een optimaal resultaat te krijgen. Veel mensen laten deze klus dan ook graag aan een gespecialiseerd bedrijf over. Zoekt u een vakkundige schilder in Hoorn om het buitenschilderwerk uit te laten voeren? T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud helpt graag met deze klus. Wij bieden vakwerk van topkwaliteit voor een eerlijke prijsstelling.

Spuitwerk

Wilt u uw wanden of plafonds voorzien van een nieuwe verflaag? Dan is het zeker aan te raden om het latex spuiten te overwegen. Dit is een snelle en voordelige verf methode waarmee een streeploos resultaat kan worden gerealiseerd. Zoekt u een vakkundige schilder in Hoorn om wanden en plafonds laten spuiten? T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud helpt u hier graag bij. Wij zijn een netwerk van ervaren vakmensen op dit gebied.